Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Online izstāde "Mācības Latvijā un ārzemēs"
Publicēts 27. septembrī, 2011.
3. oktobrī sāksies izstāde internetā „Mācības Latvijā un ārzemēs ”. 3. oktobrī atklāj online izstādi „Mācības Latvijā un ārzemēs” interneta portālā www.expoe.org.

 Izstāde darbosies no 2011. gada 3. oktobra līdz 30. oktobrim. Šinī laikā varēsiet iegūt informāciju: par profesionālajām, bakalaura un maģistra studiju programmām gan Latvijā, gan ārzemēs, par svešvalodu kursiem pieaugušajiem un rudens, ziemas nometnēm bērniem un jauniešiem ārzemēs. Sazināties ar mācību iestāžu pārstāvjiem un, ja vēlaties, pat pieteikties tiešsaistes režīmā kursiem vai nopietnākām mācībām. Sazināšanās ar mācību iestāžu pārstāvjiem tiek nodrošināta izmantojot skype, online kontakta formu, e-pastu vai tālruni. Noskatoties skolu veidotos video, iegūsiet pirmo vizuālo iespaidu par mācību iestādi, telpām, aprīkojumu, skolotājiem. Pats galvenais jebkurā mācību iestādē ir students, tāpēc daudzām skolām ir video intervijas ar studentiem. Varbūt viņu viedoklis un pieredze palīdzēs jums izšķirties par labu kādai universitātei vai koledžai.

Tā ir jau otrā reize, kad šinī starptautiskajā projektā piedalās arī Latvijas mācību iestādes. Izstāde domāta visiem tiem, kas vēlas mācīties svešvalodas vai apgūt zinības koledžās, universitātēs, institūtos, profesionālās skolās un tehnikumos Latvijā vai ārvalstīs.    

    Katrai mācību iestādei, kas piedalās izstādē, ir savs profils, kurā ir sagrupēta informācija par programmām, cenām, dzīvošanas iespējām, kā arī kontaktinformācija, mājas lapa, tālrunis, skype, twitter, saite uz video no youtube.com, online kontakta forma un saite uz karti, kurā redzama mācību iestādes atrašanās vieta. Tas palīdz topošajam studentam ātrāk un vieglāk iegūt informāciju un arī uzreiz uzdot interesējošos jautājumus, jo izstādes laikā strādā mācību iestādes pārstāvji, tāpat kā izstādes stendā hallē, viņi jums atbildēs, tikai interneta izstādē tas nebūs klātienē, bet gan ar komunikācijas līdzekļu palīdzību.

Profilā iespējams atrast katras skolas speciālos piedāvājumus vai programmas, vai kādu aktuālu informāciju, kas ir būtiska un aktuāla tieši šinī laikā tieši šai skolai.

 Profils veidots pārskatāmi un ir ērts lietošanā. No viena profila uz otru ir ātri un viegli pārvietoties spiežot uz norādītajām bultiņām lapas sānos. Tā, īsā laikā, iespējams iegūt nepieciešamo informāciju. Piemēram, vai jūs ziniet, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai ir filiāles astoņās Latvijas pilsētās.

Izstāde internetā būs arī 2012. gada martā, jo arī tad vēl iespējams pieteikties gan ilgtermiņa (gada, pusgada) programmām, gan dažu nedēļu valodas kursiem. Jums tikai vajadzēs izvēlēties un izlemt, kura būs piemērotākā programma un mācību iestāde Latvijā vai ārzemēs.

 Tas ir svarīgs lēmums un jāpieņem ļoti savlaicīgi neatstājot to uz pēdējo brīdi, jo piemēram, lai mācītos no septembra vidusskolā ārzemēs, jums aizpildītas pieteikumu anketas jāiesniedz februārī vēlākais martā, lai iestātos kādā no Lielbritānijas augstskolām un mācības uzsāktu 2012. gada septembrī, pieteikumi bija jāiesniedz līdz 2012. gada 15. janvārim.

Latvijā gan pagaidām tādas steigas nav.

 Esam novērojuši, ka lielai daļai Latvijas skolēnu nav pietiekami daudz informācijas un skaidrības par to, kur mācīties, kādu programmu izvēlēties, kādas būs karjeras iespējas pēc studiju beigšanas.  

Nākošā izstāde plānota 2012. gada pavasarī no 12. marta līdz 8. aprīlim. Izstādē aicinām piedalīties vairāk Latvijas mācību iestādes, kas nodrošina dažāda līmeņa izglītību, arī profesionālās skolas, jo par maz ir informācijas par  profesionālajām programmām Latvijā.

Topošie studenti un visi mācīties gribošie, izvēlēties piemērotāko mācību iestādi un programmu, neatliekot izvēli uz pēdējo brīdi!

Gaidām jūs portālā www.expoe.org!

Savus jautājumus, ar norādi IZSTĀDE, variet sūtīt uz e-pastu info@expoe.org vai sazināties pa tālruni 67844445.

 

 Sarmīte Makare, SIA „Expoe” direktore,

Brīvības iela 93-2, Rīga, Latvija, LV1001

Tel. (+ 371) 67844445, 29238012


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: