Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Noslēgusies online izstāde „Mācības Latvijā un ārzemēs 2010”
Publicēts 29. oktobrī, 2010.
Noslēgusies virtuālā izstāde portālā www.expoe.org. Izstāde darbojās no 27. septembra līdz 24. oktobrim. Online izstāde – inovatīva izstāžu forma interneta vidē. Tā piedāvā lielāko daļu tradicionālo izstāžu iespējas, tikai virtuāli. Lielākais pluss – izstādi iespējams apmeklēt no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā diennakts laikā par to nemaksājot. Izstādes uzdevums – informēt sabiedrību par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, pulcēt mācību iestādes un visus interesentus, kuri internetā meklē informāciju par iespējām studēt bakalaura un maģistra programmās, apgūt svešvalodas vai papildināt zināšanas profesionālajos kursos, piedalīties nometnēs.

Izstāde sniedza iespēju ne tikai iepazīties ar mācību iestādi, piedāvātajām programmām, bet arī virtuāli komunicēt, piedalīties dažādās interaktīvās darbībās, saņemt konsultācijas un, ja vēlies, pieteikties mācībām vai kursiem online režīmā skolu mājas lapās.
Parasti, sazinoties ar skolām vai universitātēm jūsu sūtītais e-pasts nonāk kopējā e-pastu rindā un labākajā gadījumā saņemsiet formālu atbildi ar saiti uz mājas lapu, kurā varat meklēt atbildi uz jautājumu.
Online izstāde sniedz iespēju sazināties ar konkrētu cilvēku, saņemt atbildes un pieteikties mācībām bez starpnieku pakalpojumiem. Esiet aktīvi un piedalieties, jo viss, kas nepieciešams, lai apmeklētu izstādi – dators ar interneta pieslēgumu un mājas lapa www.expoe.org.
Šogad izstādi apmeklēja ievērojams skaits interesentu, kuri rūpīgi un pamatīgi izpētīja pieejamo informāciju, taču kautrības, nezināšanas vai kādu citu sev zināmu iemeslu dēļ, par maz izmantoja izstādes piedāvātās iespējas.
Jautājumus iespējams uzdot ne tikai angļu, bet arī latviešu un krievu valodā, jo izstādes organizatori ir gatavi palīdzēt ar tulkošanu, tāpat ir iespēja izmantot internetā pieejamos tulkotājus.
Izstādes apmeklētāji varēja piedalīties konkursā un laimēt 2 nedēļu bezmaksas angļu valodas kursus Lielbritānijā. Lai iegūtu balvu, bija nepieciešams pamatīgi izpētīt mācību iestāžu profilus, to mājas lapas un atrast visas atbildes uz jautājumiem. Paldies visiem konkursa dalībniekiem! Pārējos aicinām būt aktīvākiem un izmantot piedāvātās iespējas!

 Nākamgad - no 21. februāra līdz 3. aprīlim – tiekamies atkal! Tā būs iespēja apmeklēt divas izstādes:
„Mācies svešvalodas”
– zināt svešvalodas ir būtiski jebkurā vecumā. Šajā izstādē piedalīsies svešvalodu skolas, kas piedāvā kursus gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem.
Bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem būs iespēja iegūt informāciju par dažādu valodu nometnēm (braucieniem grupās un individuāli):
- valoda + sports (jāšana, futbols, basketbols, golfs, teniss, burāšana, florbols u.c. ),
- valoda + dažādas aktivitātes (ekskursijas, sports, ballītes, tematiskie vakari u.c.),
- valoda + māksla (modernās dejas, fotografēšana, animācija, dizains, teātris, mode un tekstils u.c. ). Varēsiet atrast informāciju arī par gada programmām.

Pieaugušie varēs izvēlēties sev piemērotāko programmu un valodu skolu, kas apmierinās jebkuras ambīcijas. Valodu skolas tepat no Eiropas, kā arī ASV, Kanādas, Austrālijas un citām pasaules valstīm piedāvā apgūt valodas vispārējos, intensīvos, speciālos kursos atbilstoši katra gaumei, vajadzībām un iespējām. Mācīties grupās vai individuāli tā ir jūsu izvēle?
Ja jūs gribiet pavadīt neaizmirstamu atvaļinājumu un iegūt noderīgas valodas zināšanas tad Dienvidāfrikas Republikā angļu valodas kursi apvienoti ar Safari, būs pareizā izvēle.
Tās tikai dažas idejas, ko jūs varēsiet atrast izstādē.

„Mācības Latvijā un ārzemēs” –
izvēlēties piemērotāko, sirdij un prātam vistuvāko studiju programmu un mācību iestādi mūsdienās nav viegli, jo internets ir pilns ar informāciju, kurā ne vienmēr ir iespējams orientēties, toties izstādē informācija skolu profilos ir sagrupēta, tāpēc iesakām nežēlot laiku un rūpīgi izpētīt skolu profilus, mājas lapas, jo ir iespējams atrast gan bezmaksas programmas, gan skolas, kuras piedāvā stipendijas, gan bakalaura un maģistra programmas, kuras būs vispiemērotākās tieši jums.
Izstādi var izmantot arī skolotāji, lai padarītu mācību stundas atraktīvas un dotu iespēju skolēniem pielietot, piemērām, angļu valodas zināšanas reālā dzīves situācijā. Pastāsti par to savam angļu valodas skolotājam!
Izstādē aicinām piedalīties Latvijas mācību iestādes, kas nodrošina dažāda līmeņa izglītību, arī profesionāli tehniskās skolas. Katrai mācību iestādei, kas piedalās izstādē, ir savs profils, kurā ir sagrupēta informācija par programmām, cenām, dzīvošanas iespējām, kā arī kontaktinformācija, mājas lapa, tālrunis, skype, twitter, saite uz video no youtube.com, online kontakta forma un saite uz karti, kurā redzama mācību iestādes atrašanās vieta.

Savus jautājumus un ierosinājums, ar norādi IZSTĀDE, variet sūtīt uz e-pastu info@expoe.org vai sazināties pa tālruni 67844445.

 Sarmīte Makare, SIA „Izglītība Ārzemēs” direktore
Brīvības iela 93-2, Rīga
info@izglitiba-arzemes.lv

2010. gada 29. oktobris


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: